0


יצירת קשר


חפשו אותנו ברשתות

facebook
instagram
קאבר

22/04/2024

5 טיפים שישפרו לכם את חוויית הנהיגה

כלי הרכב שלנו הוא חלק משגרת היומיום של כולנו - בדרך לעבודה, למפגש עם חברים או סתם בנסיעה לטיול. אנחנו מוצאים את עצמנו ברכב לפרקי זמן לא מבוטלים, בפקקים, בלילה ובנסיעות שגרתיות מפה לשם. אז איך דואגים גם ליהנות מהדרך?

כלי הרכב שלנו הוא חלק משגרת היומיום של כולנו - בדרך לעבודה, למפגש עם חברים או סתם בנסיעה לטיול. אנחנו מוצאים את עצמנו ברכב לפרקי זמן לא מבוטלים, בפקקים, בלילה ובנסיעות שגרתיות מפה לשם. אז איך דואגים גם ליהנות מהדרך?

נסיעה משפחתית

ברכישת רכב חדש, לאחר שבדקנו את מערכות הבטיחות, את יכולות וביצועי הרכב ואת שאר הפרטים החשובים, כדאי לשים לב גם לפרטים "שוליים" לכאורה, כי בסופו של דבר, כולנו רוצים שהנסיעה תהיה כיפית ומהנה. ריכזנו עבורכם 5 טיפים שיהפכו לכם גם את הנסיעה השגרתית בדרך לעבודה, לקלילה ונעימה יותר.

1. מיקום של הטלפון

דבר ראשון, הטלפון. לא באמת צריך להסביר למה זמינות נגישה לטלפון היא צורך הכרחי לשיפור חוויית הנהיגה. כולנו משתמשים בטלפון במהלך הנהיגה - תוך שמירה על החוק וכללי הזהירות כמובן – לווייז, למוזיקה ולשיחות טלפון. בשביל שלא נצטרך להתעסק בחיפוש מתמיד אחר הטלפון ואיתור של מקור הצליל כשמתקבלת שיחה, פשוט נמצא לטלפון מקום נוח להעמיד אותו. בכל חנות אלקטרוניקה, חשמל או טלפונים, ניתן למצוא מעמד לטלפון או זרוע מתכווננת שניתן להצמיד אל הדשבורד, אל המזגן או לכל מקום שהוא נוח עבורכם. דאגו לקבוע מקום נוח לטלפון שלכם ותחסכו לעצמכם הרבה כאב ראש מיותר.

2. בלוטות'

שוב הטלפון, כמובן. הפעם בחלק היותר פרקטי של הנושא. מעבר למיקום הטלפון, חשובה לא פחות היא צורת השימוש בו. כשכל פעולות השמע נעשות מרמקול הטלפון, אנחנו שומעים פחות טוב ורעשי הרקע של הנהיגה יכולים להקשות עלינו עוד יותר. כמעט בכל הרכבים החדשים קיים רכיב בלוטות' שמאפשר לכם לחבר את הטלפון שלכם למערכת המולטימדיה של הרכב, לשמוע הוראות ברורות יותר בווייז, לדבר בטלפון בלי להתאמץ, לדבר בדיוק אל האפרכסת ולשמוע מוזיקה במערכת השמע של הרכב. גם ברכבים ישנים יותר שלא קיים בהם רכיב בלוטות', תוכלו לשדרג ופשוט להתקין בעצמכם מערכת כזו. לאחר התקנת רכיב בלוטות', חשוב לדעת שבשל כללי הזהירות, ברוב מוחלט של הרכבים, לא ניתן להתחבר לבלוטות' תוך כדי נסיעה. תצטרכו להגדיר את הטלפון שלכם ולסנכרן אותו עם מערכת המולטימדיה של הרכב. עשו זאת לפני הנסיעה ושפרו לעצמכם את חוויית הנהיגה עשרות מונים.

חוויית נהיגה

3. נזקי מזג האוויר

כולנו נוהגים ברכב כל ימות השנה, בחורף ובקיץ, בקור ובחום. אחת מהתופעות שחוזרות על עצמן כל יום מחדש, היא הטמפרטורה ברכב. בחורף, מושבי הכיסא קפואים, פנים הרכב קר והשמשה הקדמית מכוסה אדים או גשם. לפיכך, זכרו להפעיל את מפשיר האדים מיד עם כניסתכם לרכב והפעילו את המזגן על חימום. ברכבים חדשים יותר, קיימת מערכת לחימום הכיסאות, כזאת שתשפר לכם את חווית הנהיגה בלילה חורפי וקר. אבל תכלס, כולנו יודעים שהקיץ הוא הנזק האמיתי, לא מצאתם חניה בצל, נכנסתם לרכב בבוקר והוא רותח על גבול קשיי נשימה. לכן, עוד לפני שאתם מפעילים את המזגן בשיא העוצמה, פתחו את החלונות ואת הדלתות והמתינו חצי דקה, תנו לרכב להתאוורר ורק אז היכנסו אליו.

4. מיזוג אוטומטי

אם כבר מדברים על מזג האוויר, אי אפשר שלא להתעכב על מערכת המיזוג ברכב. ברכבים חדשים קיימת מערכת בקרת אקלים אוטומטית המאפשרת לכם ליהנות ממיזוג אוויר קבוע ובעוצמה אחידה. חפשו את כפתור הAUTO וקבעו את עוצמת המאוורר לנוחיותכם. לאחר מכן, כוונו רק את טמפרטורת המיזוג בהתאם למזג האוויר. הערך המוסף בבקרת אקלים אוטומטית וכיוון הטמפרטורה תוך שמירה על עוצמת אוורור אחידה, הוא חיסכון בדלק והארכת תוחלת החיים של מערכת המיזוג בכלל ומדחס האוויר בפרט. כמובן, מצב מיזוג אוויר אוטומטי יחסוך לכם גם התעסקות מיותרת עם מערכת המיזוג.

5. תא הכפפות

זה אולי מובן מאליו, אבל גם תכולת הרכב היא משהו שכדאי לשים לב אליו לפני שיוצאים לנסיעה. מעבר לרישיון הרכב ושאר הדברים שהכרחיים לכל נסיעה, שימו לב שבתא הכפפות שלכם נמצאים גם הדברים שאתם זקוקים להם במהלך הנסיעה. פנקס או מספר דפים ועט, ישמשו אתכם במקרה של תאונה חלילה, להחלפת פרטים או אפילו במקרה שחסמתם חניה לכמה דקות. כך תוכלו לרשום את מספר הטלפון שלכם ולהישאר זמינים. מטען לרכב וכבלים מתאימים יבטיחו שהווייז לא יגמור לכם את הסוללה, וטישו ומגבונים לחים ישאירו את הרכב שלכם נקי.

 

עכשיו, לפני שאתם יוצאים לנסיעה, אפשר להיות בטוחים שתיהנו. נסיעה טובה!