29/05/2024
ביקור בלוד: פארקים והרבה ירוק
טבע ונוף בלוד – ירוק בתוך ומחוץ לעיר
לוד היא עיר עתיקה עם היסטוריה עשירה, אך מציעה לא רק אתרים היסטוריים ותרבותיים מרתקים, אלא גם מגוון רחב של פארקים ואתרי טבע יפיפיים. בין אם אתם מחפשים פינה שקטה להירגע בה, מקום ליהנות מפעילות פנאי בחיק הטבע, או הזדמנות לחוות את החי והצומח המקומי, לוד יש מה להציע לכל אחד. בפארקים ובאתרי הטבע השונים בעיר תוכלו למצוא שטחים ירוקים רחבים, מסלולי הליכה ורכיבה על אופניים, אגמים ובריכות וכן חי וצומח מגוונים. הטבע בלוד הוא חלק בלתי נפרד מהזהות של העיר, והוא מהווה מקור השראה וחיבור לתושבים ולמבקרים כאחד.
קרדיט:ליזי שאנן, מתוך אתר פיקיויקי
פארק הקהילות – קדושה וכיף ביחד
פארק הקהילות בלוד, המכונה גם "קריית בתי הכנסת", הוא פארק עירוני ייחודי המשלב בתוכו טבע, היסטוריה ותרבות. הפארק משתרע על שטח של כ-20 דונם ובו מספר בתי כנסת עתיקים, המייצגים את פסיפס העדות והקהילות היהודיות שהתיישבו בלוד לאורך ההיסטוריה. בנוסף לבתי הכנסת, בפארק ישנם גנים מטופחים, פינות ישיבה מוצלות, מתקני שעשועים לילדים, מדשאות רחבות, וכן מסלולי הליכה וריצה. במרכז הפארק ישנה בריכת מים יפה, המוקפת בצמחייה עשירה. פארק הקהילות הוא מקום אידיאלי ליהנות מבילוי משפחתי, טיול רומנטי או פשוט זמן איכות בטבע. הפארק נגיש לנכים, ויש בו גם שירותים ציבוריים.
פארק השלום – כולם מתחברים
לב העיר לוד, שם נפגשות דרכים של היסטוריה ותרבות, מתכנסים זה לצד זה שלושה אתרים קדושים בפארק אחד – פארק השלום. בפארק תוכלו למצוא את בית הכנסת "שערי שמיים", מסגד "אל עומרי" וכנסיית "סנט ג'ורג'". המקומות הללו, עטורי מורשת עתיקה, היוו את הגרעין סביבו התפתחה לוד. סמוך אליהם שגשגו שכונות מגורים, מוסדות ציבור, שווקים, חאנים ובתי בד. בפארק השלום, סמוך למתנ"ס "רמת אשכול", ניצב פסל "השלום" המרשים. יצירתו של האמן הישראלי יגאל תומרקין, נחנכה בשלהי שנות השבעים, לרגל חתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים. הפסל, עשוי מחלקי טנקים ונשק שהוסבו לשימוש סמלי, מעוצב בצורת מקדש עתיק. מיקומו המרכזי, בסמוך לבית כנסת, מסגד וכנסייה, נועד לסמל את שאיפת השלום והידידות בין העמים והדתות השונות. פסל "השלום" בלוד, כמו גם שלושת המקומות הקדושים הסמוכים לו, מהווים עדות מוחשית לצומת דרכים היסטורי ותרבותי ייחודי.
קרדיט:זלמנסון זלר, מתוך אתר פיקיויקי
פארק גני אביב – הכי גדול שיש
בלב לוד, צמח גן עדן ירוק חדש – פארק גני אביב - פארק ענקי המשתרע על שטח של 21 דונם, בו הושקעו לא פחות מ-26 מיליון ₪. הפארק, המהווה מוקד משיכה לכל המשפחה, מציע שפע של פעילויות ופנאי לכל גיל ולכל טעם. בין האטרקציות הרבות: 2 דשאים רחבים: בגודל 3,000 מ"ר כל אחד, מושלמים לפיקניק, משחקים או סתם בטן גבש, רחבת ענק להופעות ואירועים, עם במה מרהיבה, מוכנה לאירועים בלתי נשכחים, מתקני משחקים לכל הגילאים, כולל מתקנים נגישים לילדים עם צרכים מיוחדים מתקני כושר לחובבי הספורט והבריאות. בפארק גם תוכלו למצוא אומגה באורך 25 מטר, מתחם פעילות נינג'ה, מתקן טיפוס "ספארי" ענק, נדנדות וקרוסלה, שולחנות טניס שולחן, מגרשי כדורגל וכן מעל 300 עצים וצמחי נוי. הפארק הוא חדיש ומרהיב ומאוד מזמין. כדי להצליח להתנייד סביבו ובעיר בצורה נוחה, שווה מאוד לשקול לקחת השכרת רכב בארץ ולהגיע לאזור מוכנים.
פארק מזרקה מים שפיצרים – בילוי רטוב
פארק מזרקה מים שפיצרים בלוד הוא מקום נהדר ליהנות מבילוי משפחתי מרענן בימים חמים. הפארק כולל המון מזרקות עם עשרות סילוני מים שמשפריצים על הילדים ויוצרים חוויה בלתי נשכחת. בנוסף למזרקה, בפארק ישנם מתקני שעשועים לילדים, פינות ישיבה מוצלות, מדשאות רחבות, וכן שירותים ציבוריים. הפארק נגיש לנכים ויש בו גם חניה בשפע. הפארק אמנם מספק את הסחורה בעיקר בקיץ, אך יש מה לעשות בו גם בתקופות יותר קרות. פארק מזרקה מים שפיצרים בלוד הוא מקום נהדר ליהנות מבילוי משפחתי מרענן בימים חמים. שווה בהחלט לבקר!
שדות גינתון
בין כביש 40 למושב גינתון, פרוסה פנינת טבע ייחודית – שדות גינתון. רוב שטח הגן מכוסה בשדות חקלאיים פורחים, המניבים מגוון גידולי שדה. בלב השטח, סמוכים זה לזה, נותרו שרידי הכפר הערבי ג'ינדאס, שם תמצאו עצי שיזף עתיקים וצמחייה עשבונית עשירה ומגוונת. אך גולת הכותרת של המקום הן בריכות החורף הגדולות הפזורות בו. בריכות אלו, המשמשות בית גידול ייחודי, הן ביתם של מגוון מיני צומח ובעלי חיים מרתקים, ביניהם מינים נדירים ביותר. בין מיני החי הייחודיים ניתן למצוא את תריסן הקשקש, מין סרטן ירוד המתרבה רק בריכות חורף ותיקות וקבועות ונחשב לאחד ממיני הסרטנים הנדירים בארץ. בשדות הפתוחים של הגן הלאומי מקננות וחורפות ציפורים חובבות שדות, ביניהן תפר, מין קטן של ציפור שיר המטיל את ביציו בשולי השדות. שדות גינתון הוא מקום נפלא לטיול בטבע, ללמידה על המגוון הביולוגי הייחודי באזור ועל שרידי הכפר העתיק.